MAŁE CONIECO – W KRAINIE SŁODKOŚCI
SKŁADNIKI:
– 500g mielonego sera białego
– 1 opakowanie serka ricotta
– ½ szklanki cukru (wersja fit – cukier można zastąpić ksylitolem – 2 łyżki)
– 2 duże łyżki kakao ciemnego
– 2 duże łyżki nutelli
– wiśnie z kompotu (drylowane), lub inne owoce wg uznania
Przygotowanie:
Krok 1:
Biały ser mieszamy z ricotta, cukrem i kakao, do czasu aż kryształki cukru będą niewyczuwalne. Dodajemy nutellę i dalej mieszamy, żeby składniki się połączyły.
Krok 2:
Tak przygotowaną masą wypełniamy salaterki i schładzamy w lodówce.
Krok 3:
Przed podaniem wkładamy odsączone wiśnie lub inne owoce.
Krok 4:
Ja oprószam wszystko jeszcze odrobiną kakao.
Dodaj komentarz